Přihlásit se | Registrace    
  Podmínky

Přehled z kalendáře akcí

ZPĚT

     

     



Při zrátě hesla si vyžádejte nové

Velikonoční kumštování IV.
Žerotínovo nám. 1 | 665 01 Rosice
Shlédnuto : 1119 krát   ZPĚT
od : 23.03. 2013 do : 23.03. 2013
Velikonoční kumštování IV.  - www.webtrziste.cz
Velikonoční kumštování s jarmarkem.
Vaše logo, erb města
osoba  Jarmila   Helsnerová
Ostatní akce

Přihlásit se na tuto akci
Vstupné pro návštěvníky Vstupné dobrovolné.
Mediální podpora
MAPA
Podrobný program :
3. března 2013 se v Rosicích u Brna uskuteční čtvrtý ročník Velikonočního kumštování akce, která zabaví všechny věkové kategorie. Bude zahájeno v 9.00 a bude trvat do 17.00 hod.
Společenský sál zámeckého kulturního centra zaplní kumštýři, kteří budou předvádět svá řemesla a umění – především se zde budou zdobit kraslice, a to tradičními i novějšími metodami (vosková batika, vyškrabování, madeira – dírkové kraslice, leptané, lepené slámou...) plést pomlázky, zdobit velikonoční perníky, nebude chybět velikonoční patchwork a další řemesla. Své umění předvedou také krajkářky z Rapotic. Pro děti i dospělé bude po celý den probíhat velikonoční workshop v MC Kašpárkov a Středisku volného času. Nebudou chybět ani pohádky a dětská představení. Návštěvníci budou moci ochutnat tradiční velikonoční pochutiny jako jsou jidáše, mazance, plněná vejce a velikonoční cukroví.
Nádvoří zaplní farmářský a řemeslný jarmark. Děti i dospělé zajisté přiláká Mini ZOO ze dvorku – výstava domácích zvířat. Na prohlídku zve také zámecký příkop se středověkou vesnicí. Letos opět pořadatelé plánují ozdobit platan na náměstí malovanými vajíčky. Doufají, že velikonoční strom bude ještě krásnější než loni, kdy ho krášlilo 1 430 kusů kraslic.

Akci pořádá Kulturní informační centrum Rosice, www.ki.rosice.cz. Bližší informace na tel. 546 492 196 nebo na e-mailové adrese inzerce@kic.rosice.cz.

Na jarmarku uvidíte tato řemesla : Město Více informací
Nejsou přihlášeni žádní registrovaní řemeslníci.


Nejsou k dispozici žádné obrázky!
INFO pro řemeslníky:
pro zobrazení je nutno se přihlásit


TOPlist
Správce webu
Ing. Richard Blížkovský
Pístov 11, Jihlava, CZ
  více>>>