Přihlásit se | Registrace    
  Podmínky

Přehled z kalendáře akcí

ZPĚT

     

     



Při zrátě hesla si vyžádejte nové

Velikonoční kumštování V.
První nádvoří zámku, Zámecké kulturní centrum | 665 01 Rosice
Shlédnuto : 1057 krát   ZPĚT
od : 12.04. 2014 do : 12.04. 2014
Velikonoční kumštování V. - www.webtrziste.cz
5. ročník Vekíkonočního kumštování (ukázky zdobení
kraslic, pomlázky, jarmark, velikonoční strom,
vystoupení a pohádky pro děti) bude spojen s
prvním farmářským trhem-
Vaše logo, erb města
osoba  Jarmila   Helsnerová
Ostatní akce

Přihlásit se na tuto akci
Vstupné pro návštěvníky Vstupné dobrovolné, vstup do zámku samostatně
Mediální podpora
MAPA
Podrobný program :
5. ročník Velikonočního kumštování se uskuteční již tradičně v sobotu týden před Velikonocemi. Letos tento termín připadá na sobotu 12. dubna. Těžiště akce bude opět na zámeckém nádvoří a v sále Zámeckého kulturního centra. Náměstí Palackého ozdobí letos již potřetí Velikonoční strom (skořápkovník). S malováním a sbíráním kraslic na jeho okrášlení nám pomáhají hlavně školáci základní školy, děti z místních mateřinek a s navazováním kraslic nám pomoc opět přislíbily obětavé členky klubu seniorů. V loňském roce krásně nazdobený strom okrášlilo 2 230 kraslic, letos doufáme, že jejich počet ještě zvýšíme.
Sál Zámeckého kulturního centra zaplní kumštýři, kteří zde budou zdobit kraslice tradičními i novějšími metodami (vosková batika, vyškrabované kraslice, madeira – dírkové kraslice, lepené slámou), budou zde plést pomlázky a zdobit velikonoční perníky. Pro děti budou dopoledne připravené hrané pohádky, dále vystoupí děti z mateřských škol a nižších ročníků základní školy a letos poprvé i žáci místní ZUŠ se svými pásmy písniček a tanců oslavujícími jaro a Velikonoce.
Budete zde moci posedět a ochutnat velikonoční pochutiny jako jsou jidáše, mazance, plněná vejce a velikonoční cukroví. V mateřském centru Kašpárkov a Středisku volného času bude po celý den probíhat velikonoční workshop pro děti i ty dříve narozené. Nádvoří zaplní především stánky regionálních prodejců a farmářů, kteří zahájí pořádání farmářských trhů v Rosicích. Zveme k nákupu regionálního pečiva, masa a uzenin, sýrů a mléčných výrobků, vína, dalších potravin a pochutin. Kromě toho se můžete těšit také na tradiční řemesla, mini ZOO ze dvorku a poníky.


Na prohlídku zve také zámecký příkop se středověkou vesnicí a chybět nebudou ani oblíbené rosické placky, také se otevřou brány rosického zámku.
Na jarmarku uvidíte tato řemesla : Město Více informací
Nejsou přihlášeni žádní registrovaní řemeslníci.


Nejsou k dispozici žádné obrázky!
INFO pro řemeslníky:
pro zobrazení je nutno se přihlásit


TOPlist
Správce webu
Ing. Richard Blížkovský
Pístov 11, Jihlava, CZ
  více>>>