Přihlásit se | Registrace    
  Podmínky

Přehled z kalendáře akcí

ZPĚT

     

     



Při zrátě hesla si vyžádejte nové

Bitva Budyně nad Ohří
hrad Budyně nad Ohří | 411 18 Budyně nad Ohří
Shlédnuto : 975 krát   ZPĚT
od : 08.08. 2015 do : 08.08. 2015
Bitva Budyně nad Ohří - www.webtrziste.cz
Bitva Budyně nad Ohří, V.ročník
Vaše logo, erb města
osoba  Michal   Balák
Ostatní akce

Přihlašování ukončeno
Vstupné pro návštěvníky 120,-Kč, dítě do 7.let 60,-Kč, rodiny 280,-Kč
Mediální podpora
MAPA
Podrobný program :
V.ročník - Bitva Budyně nad Ohří, 8. srpna 2015,od 10 – 18 h. (bitva od 15 h.)
Letos se opět v Budyni na jeden den vrátí atmosféra bouřlivých Burgundských válek, které mezi lety 1474-1476 pustošily kraje na západní hranici Spříseženstva (dnešní Švýcarsko).
Opět se skupiny z ČR i zahraničí představující švýcarskou pěchotu té doby postaví novodobým Burgunďanům a připomenou divákům statečný boj středověkých Švýcarů proti rozpínavosti posledního burgundského vévody Karla Smělého. Letos bitevní vřavu ovlivní další faktor, který by na bojišti čekal jen málokdo a tím bude láska dvou dívek. Co přesně se přihodí a jak vše nakonec dopadne se dozví návštěvníci naší bitvy.
Akce proběhne v sobotu 8. srpna 2015 od 10 do 18 h. v areálu vodního hradu Budyně nad Ohří ve spolupráci Projektu Švýcarské pěchoty – OS Rattenschwanz, města Budyně nad Ohří a Nadaci Historické a kulturní dědictví města a regionu Budyně nad Ohří.
Ačkoliv bitva samotná začne až v 15 hodin, diváci uvidí pestrý program už od otevření areálu. Dozví se o válečnictví té doby při ukázce výcviku švýcarské pěchoty či ve zbojnici, vytvořené ze zbraní a výstroje účastníků bitvy. Po loňském úspěchu plánujeme také praktickou ukázku používání luků a kuší, tentokrát předvedeme střelbu na siluety bojovníků v životní velikosti. Diváci mohou navštívit také tábor, včetně dobové kuchyně, ať už sami, nebo s průvodcem, který bude probíhající aktivity komentovat.
Pro děti je připravena tradiční stezka rytířských dovedností s úkoly, po jejichž úspěšném splnění obdrží glejt hradního zbrojnoše či dvorní dámy.
Svoje umění předvedou také rytíři v soubojích, tanečníci představující burgundskou šlechtu či muzikanti a další umělci. Součástí akce je také trh a hradní krčma.
Na jarmarku uvidíte tato řemesla : Město Více informací
Nejsou přihlášeni žádní registrovaní řemeslníci.
  • nahled
  • nahled

zvolte náhled

INFO pro řemeslníky:
pro zobrazení je nutno se přihlásit


TOPlist
Správce webu
Ing. Richard Blížkovský
Pístov 11, Jihlava, CZ
  více>>>