Přihlásit se | Registrace    
  Podmínky

Přehled z kalendáře akcí

ZPĚT

     

     



Při zrátě hesla si vyžádejte nové

NEJEN OŽIVENÁ VĚŽ V SEMTĚŠI
Semtěš | 28601 Semtěš
Shlédnuto : 509 krát   ZPĚT
od : 28.09. 2015 do : 28.09. 2015
NEJEN OŽIVENÁ VĚŽ V SEMTĚŠI - www.webtrziste.cz
Přijďte si vyzkoušet život předků na vlastní kůži!
Vaše logo, erb města
osoba  Berkovští ze Šebířova   Brtníková
Ostatní akce

Přihlásit se na tuto akci
Vstupné pro návštěvníky 50
Mediální podpora
MAPA
Podrobný program :

Pomalu končí letošní turistická sezóna a historický Spolek ze Semtěše by se rád s Vámi – našimi návštěvníky, před zimou rozloučil. Na svátek patrona naší země sv. Václava se ve starobylé Semtěši můžete těšit na historický program. Společná vstupenka Vás zavede v pondělí 28.9. 2015 nejprve dopoledne mezi 9,00 – 11,30 hod. do Turistického centra u rytíře Brtníka, čp. 40, vedle Obecního úřadu. Tam na Vás čeká interaktivní zóna života předků, vyzkoušíte různé činnosti od dob Keltů (drcení obilí, hry, kvíz s názvy, horoskop) přes středověk (tresty, zbraně a zbroj, šaty) po renesanci (psaní husím brkem, práce pregéře). Na ní navazuje Stezka rytíře Rubína po historických místech okolo obce s 5 zastaveními. Vyplnit si můžete pracovní list a po návratu získat malé odměny. Přijít můžete kdykoliv mezi 9,00 – 11,00 hod., prohlídka s procházkou však trvá 2 hodiny! Navštívit dále můžete věž bývalé tvrze, kde Vás čeká historická hra s překvapením.
Vstupenka platí i pro odpolední historický program u věže. Ve 14,00 hod. uvidíte scénky ze středověkého života, dobové tance, souboj a pak můžete jít na komentovanou prohlídku evangelického kostela.
Také Sady v Bílém Podolí – obec před Semtěší směrem od Čáslavi, otevře své brány pro návštěvníky od 8,30 – 15,00 hod. a nabízí ochutnávku jablek a moštu a možnou návštěvu provozu. Nákup ovoce samozřejmý.

Tak přijďte ukončit turistickou sezónu do podhůří Železných hor!
Na jarmarku uvidíte tato řemesla : Město Více informací
Nejsou přihlášeni žádní registrovaní řemeslníci.


Nejsou k dispozici žádné obrázky!
INFO pro řemeslníky:
pro zobrazení je nutno se přihlásit


TOPlist
Správce webu
Ing. Richard Blížkovský
Pístov 11, Jihlava, CZ
  více>>>