Přihlásit se | Registrace    
  Podmínky

Přehled z kalendáře akcí

ZPĚT

     

     



Při zrátě hesla si vyžádejte nové

Večer pro klášter Chotěšov
klášter Chotěšov | 33214 Chotěšov
Shlédnuto : 1219 krát   ZPĚT
od : 05.08. 2017 do : 05.08. 2017
Večer pro klášter Chotěšov - www.webtrziste.cz
Kulturní akce na podporu ohrožené památky kláštera
Chotěšov. Šerm | koncerty | prohlídky | řemeslný
trh | divadlo.
Vaše logo, erb města
osoba  Pavel   Říha
Ostatní akce

Přihlásit se na tuto akci
Vstupné pro návštěvníky 150/100/50
Mediální podpora
MAPA
Podrobný program :
Na Večeru pro klášter Chotěšov letos zahrají legendy české hudby: Vladimír Mišík & Etc. a Ivan Hlas. Na návštěvníky čeká rozmanitý kulturní program včetně prohlídek běžně nepřístupných míst této ohrožené kulturní památky.
5. srpna se otevřou brány kláštera Chotěšov na jižním Plzeňsku v rámci akce Večer pro klášter Chotěšov. 15. ročník nabízí bohatý program nabitý historií, hudbou a divadlem. Příchozí si v rámci akce mohou prohlédnout běžně nepřístupná místa, jako jsou krovy kláštera, věž, unikátní kanalizační systém nebo barokní a gotické sklepy. Jedním z vrcholů letošního ročníku bude vystoupení legend české hudební scény Vladimíra Mišíka se skupinou Etc. a písničkáře Ivana Hlase.
Večer pro klášter začne první srpnovou sobotu ve 14 hodin. Pro milovníky historie a architektury si organizátoři připravili přednášku známého plzeňského architekta Jana Soukupa, který klášter dlouhodobě podporuje a pomáhá při jeho záchraně.
Nedílnou součástí akce je hudební program, který přibližuje Jakub Švehla, dramaturg Večera: „Na podiu v předních zahradách vystoupí skupiny Papersand, Chance Encounter, Tabasker, Frambo a legendární písničkář Ivan Hlas a Vladimír Mišík se skupinou Etc. Hudba zazní také uvnitř konventu na komorní scéně v kapitulní síni, kde vystoupí folková Past a vokální kvintet Tutti Voci.“
Areál ožije šermířskými vystoupeními. K vidění budou středověké souboje a ukázky výzbroje a výstroje. Kat Vopat s mučírnou ukáže ukázky práva útrpného provázené odborným výkladem o anatomii, mučení a trestu smrti v historii až po současnost. Diváci budou mít možnost jednotlivé nástroje vyzkoušet i na vlastní kůži. Vojenský tábor z období třicetileté války s ukázkami výcviku mušketýrů, střelby z mušket a velkého komorového děla návštěvníkům přichystá skupina historických šermířů a střelců Modrý regiment. Klub historie Červeného kříže si přichystal živou expozici věnovanou ukázce práce této organizace v 1.světové válce.
Velkému zájmu veřejnosti se každoročně těší prohlídky kláštera a přilehlých prostor. „Každý rok se snažíme zpřístupnit části kláštera, které jsou během roku nepřístupné. Unikátem jsou tak prohlídky klášterních krovů, barokních a gotických sklepů, věže nebo kanalizační štoly. Samozřejmě bude zpřístupněna i hlavní budova konventu, která má úžasnou atmosféru. Dýchne tu na vás osmisetletá historie kláštera“ představuje nabídku prohlídek Pavel Říha z pořádajícího spolku Chotěšovská vlna. Kromě klasických prohlídek s průvodcem se návštěvníci mohou těšit také na divadelní prohlídky přibližující atmosféru druhé poloviny 18. století, kdy byl klášter zrušen císařem Josefem II.
Večer pro klášter Chotěšov pořádá spolek Chotěšovská vlna, jejich předseda Pavel Říha organizátory představuje: “Jsme skupina dobrovolníků mezi dvaceti a třiceti lety, kterým není lhostejný odkaz předků. Měli jsme štěstí, že jsme začali spolupracovat právě s obcí Chotěšov. Už je to 16 let, co jsme do kláštera, jako teenageři, začali jezdit na dobrovolnické brigády a posléze založili benefici Večer pro klášter. Kulturním programem chceme přilákat návštěvníky a oživit tak nádherný areál kláštera, který je po většinu roku prázdný.“ Veškeré informace k Večeru pro klášter Chotěšov naleznete na webu www.vecerproklaster.cz nebo na facebookovém profilu akce.
Na jarmarku uvidíte tato řemesla : Město Více informací
Nejsou přihlášeni žádní registrovaní řemeslníci.


Nejsou k dispozici žádné obrázky!
INFO pro řemeslníky:
pro zobrazení je nutno se přihlásit


TOPlist
Správce webu
Ing. Richard Blížkovský
Pístov 11, Jihlava, CZ
  více>>>