Přihlásit se | Registrace    
  Podmínky

Přehled z kalendáře akcí

ZPĚT

     

     



Při zrátě hesla si vyžádejte nové

Bitva na Mělníku neb Šestá bitva Rytířů Mělnických
Mělník, Hořínský park | 27601 Hořínský park u Mělníka
Shlédnuto : 775 krát   ZPĚT
od : 06.08. 2016 do : 06.08. 2016
Bitva na Mělníku neb Šestá bitva Rytířů Mělnických - www.webtrziste.cz
Tak a máme tu již šestý ročník naší akce:
"Bitva na Mělníku aneb Šestá bitva Rytířů
Mělnických - 6.8.2016", kterou opět pořádají
Rytíři Mělničtí. Akce se jako v letech minulých
koná v prostoru Hořínského parku. Kdo zde již byl,
ví jak nádhe
Vaše logo, erb města
osoba  Petr   Pátra
Ostatní akce

Přihlásit se na tuto akci
Vstupné pro návštěvníky Děti 35,- Kč, Dospělí 70,- Kč, Rodinné 190,- Kč
Mediální podpora
MAPA
Podrobný program :
Tak a máme tu již šestý ročník naší akce: "Bitva na Mělníku aneb Šestá bitva Rytířů Mělnických - 6.8.2016", kterou opět pořádají Rytíři Mělničtí. Akce se jako v letech minulých koná v prostoru Hořínského parku. Kdo zde již byl, ví jak nádhernou kulisu nám na akci dělá i Zámek Mělník. Bude to akce ve stylu předchozích pěti ročníků. Informace ke scénáři a programu akce bude postupně aktualizovat a doplňovat.

Příběh letošní bitvy bude v duchu pohádkového (fantasy) příběhu. Dobově to bude těžko zařaditelné, opřeme se dějově a oděním o období gotiky, ale vzhledem k potřebám postav udatných trpaslíků, kteří budou na straně čarodějnice, jsou vítáni i zástupci RS (vikingové). Jistě si páni vyznávající gotiku rádi poměří v bitvě své umění s pány vikingy.

Důležité upozornění se týká krytí hlavy. Bez přilby nebude nikdo vpuštěn do hlavních bojů, které by letos měly být opravdu velké. Jedinou vyjímku tvoří hlavní postavy příběhu.

Místem konání akce "Bitva na Mělníku aneb Šestá bitva Rytířů Mělnických - 6.8.2016" bude již po šesté v Hořínském parku u Mělníka. Výše je uveden odkaz na mapku a nebo použijte souřadnice GPS: 50°20'53.751"N, 14°28'10.197"E

Termín konání je od 5.8.2015 do 7.8.2015. V pátek 5.8.2015 bude nájezd šermířů. V sobotu 6.8.2015 dopoledne nácvik, ve 13:00 zahájení akce, odpoledne cca v 16:00 vlastní bitva. Cca ve 14:00 bude uspořádán turnaj o věcné ceny. V neděli 7.8.2015 balení, úklid a odjezd do vašich domovů.

Vlastní program celé akce pro návštěvníky bude od 6.8.2015 13:00 do 6.8.2015 22:00

Jakékoliv dotazy ohledně zbrojí, zbraní v případě vašich nejasností konzultovány. Pokud budete váhat, tak nám pošlete maila s fotkou a my vám rádi řekneme jestli je to ok či nikolivěk. Stánkaři, kteří se budou této akce účastnit se musí povinně nahlásit buď na e-mail: petr@rytirimelnicti.cz nebo martina@rytirimelnicti.cz, nebo telefonicky na telefony 724 658 955 (Petr), 724 658 954 (Martina).

Obsahem bitvy bude boj mezi dvěmi znepřátelenými vojsky (sokové v lásce a moci), dále mezi silou magie čarodějnice, jejích udatných trpaslíků, démona, nekromancera a tlupy nemrtvých. V brzké době zde bude přiložena stručná dějová linie, bitevní scénář bude k dispozici hlavním a vedlejším postavám či zájemcům na vyžádání.

Zázemí pro vás účastníky bitvy se snažíme udělat minimálně ve stylu bitev, které jsme pořádali dříve. Ve stručnosti lze jen říci, že na vás čeká slušně velký plac pro dobové stany (bubliny a jiné nedobové stany budou separovány mimo historické stany). Parkování pro vaše ocelové oře (účastníků bitvy nikoliv návštěvníků) je také zajištěno. Sociální zařízení (toalety, pitná voda) také, uvažujeme dokonce i o sprše. Nesmíme zapomenout uvést, že na vás čeká oběd (pravděpodobně to bude tradiční Mautinčin gulášek co většinou vždy zmizel do posledního sousta ;o))

Co s sebou? Pláty, kroužky, prošívky, ale i hadráři si najdou své místo. Meče, sekery, palcáty, palné (píšťaly, hákovnice, děla, varhany - uvidíme dle finální podoby scénáře), dřevcové zbraně také, luky, kuše ... no prostě si vezměte s čím se vám nejlépe bojuje, tak aby jste pobavili diváka, sebe, ale nezabili soupeře ;o)

Chcete-li se bitvy zúčastnit a nebo máte nějaké dotazy, pošlete nám e-mail na petr@rytirimelnicti.cz nebo martina@rytirimelnicti.cz. Sdělte nám jméno skupiny, nebo aspoň zástupce, když přijedete jako jednotlivci, kontakt na vás (e-mail popř. telef.číslo) a počet účastníků akce (šermující, střílející, lukostřelci, nebojující do bitvy (vesničani a pod.) a doprovod).

Nabízíme vám i prostor pro veřejnou prezentaci vašeho šermu (zakonponování do odpoledního programu) za úhradu (cesťák + odměna dle dohody)

Stánkaři pokud se rozhodnete přijet na tuto akci, pošlete nám e-mail na petr@rytirimelnicti.cz nebo martina@rytirimelnicti.cz, kde nám popíšete co a s čím máte za stánek. My vás obratem budeme informovat, zda je vaše nabídka pro nás akceptovatelná, či nikoliv. Vítaná jsou dobová řemesla. Vzhled stánku musí být rovněž dobový, rovněž tak kostým obsluhy v něm.

Rytíři Mělničtí si vás dovolují přátelsky pozvat na tuto akci. Budeme se těšit na ty, které již známe a další, které poznáme.
Na jarmarku uvidíte tato řemesla : Město Více informací
Nejsou přihlášeni žádní registrovaní řemeslníci.


Nejsou k dispozici žádné obrázky!
INFO pro řemeslníky:
pro zobrazení je nutno se přihlásit


TOPlist
Správce webu
Ing. Richard Blížkovský
Pístov 11, Jihlava, CZ
  více>>>