Přihlásit se | Registrace    
  Podmínky

Ostatní

ZPĚT

     

     



Při zrátě hesla si vyžádejte nové

Rakovník

Shlédnuto : 116 krát      
Omlouváme se, ale obrazek nebyl dodán

Projekt "1620 cesta k porážce" je zaměřený na pořádání kulturně-historických akcí spojených s historickými událostmi závěru roku 1620. Ve dnech 27. října až 6. listopadu 1620 se město Rakovník stalo svědkem několikadenních vojenských střetů znepřátelených císařsko-ligistických a stavovských vojsk. Sled historických událostí u Rakovníka se významně podílel na výsledku osudné bitvy českých dějin na Bílé hoře. Výsledek bělohorského vojenského střetu z neděle 8. listopadu 1620 znamenal konec českého stavovského povstání a zároveň počátek dlouhotrvajícího celoevropského válečného konfliktu, známého jako třicetiletá válka.

Součástí bohatého programu pro veřejnost je mj. i volná rekonstrukce části několikadenního střetu císařsko-ligistické armády a stavovského vojska u Rakovníka, dobový vojenský tábor, tržiště, hudba, aj. Více o programu a obecně také o projektu naleznete na www.1620.cz.

Vítáme prodejce s historizujícím sortimentem, řemeslníky, stylové stánky s občerstvením apod. Nebráníme se nabídkám umělců a divadelníků na volné noze.
    ZPĚT     
  Váš erb, logo
osoba  Kateřina   Blažková
Ostatní akce

  poslat zprávu,
odkaz...
Pro zobrazení adresy se prosím přihlaste.
Poznámka: 
foto   Fotogalerie


Nejsou k dispozici žádné obrázky!

VIDEOUKÁZKA  

není k dispozici

TOPlist
Správce webu
Ing. Richard Blížkovský
Pístov 11, Jihlava, CZ
  více>>>