Přihlásit se | Registrace    
  Podmínky

4 - občerstvení, medovina, perníkáři, bylinkáři, trdelník a pečivo

ZPĚT

     

     



Při zrátě hesla si vyžádejte nové

    TRDELNÍKY od Matěje            ZPĚT     

Omlouváme se, ale obrazek nebyl dodán

Historie trdelníků
Je to tradiční krajové pečivo z kynutého těsta navinutého na bukový válec a pečeného nad žárem. Pekl se rodičkám do "kúta" a i dnes patří jako dobré jídlo k dobré zábavě. Nesmí chybět na všech kulinářských slavnostech, kde je znám jako vyhlášená specialita!

Archivní prameny udávají, že koncem 18. století se v moravském kraji usadil maďarský generál a básník József Gvadányi a spolu s ním jeho sedmihradský kuchař, který s sebou přinesl recept na vyhledávanou lahůdku.

Naše trdelníky Vám vždy připravíme od kvásku až po ugrilování na místě. Proto jsou vždy čerstvé, teplé a voňavé a to s příchutí:

ořech
kokos
skořice
kakao
vanilka
mandle
mak
 Zpráva pro tohoto řemeslníka :
 Poslat odkaz na tohoto řemeslníka :
 Napište správci webtržiště :
TOPlist
Správce webu
Ing. Richard Blížkovský
Pístov 11, Jihlava, CZ
  více>>>